Jinglebells mocking me all the way

Julemusikken siver ut i butikklokalet. Det er fire dager igjen til julaften og nok en butikk annonserte sitt opphørssalg her om dagen…. Mange lokale gründere på Løkka forteller  om dårlige tall, i år igjen. Er det manglende parkeringsplasser, gravearbeider, netthandel, mindre kjøp av materielle ting og flere opplevelser eller Black Friday? Ingen kan sette fingeren på nøyaktig hva som skjer, kanskje vi snakker om en cocktail av alt.

Uansett står jeg her, jeg har fylt butikken med det jeg har hatt råd til. Jeg har ikke så mye som jeg skulle ønske at jeg hadde fordi de to siste årene har vært tøffe og jeg kan ikke ha fullt opp med alt bare for at kunder skal kikke, prøve og gå. Vi later til å bli pene utstillingsvinduer, men det kan dessverre ingen av oss leve av.

Glad og munter julemusikk spiller i en tom butikk og jeg har spist meg kvalm på pepperkaker. Jeg får tid til å tenke. Tenke på hvordan retail og fysiske butikker vil bli i framtida. Jeg snakka med pappa om det for ikke så lenge siden. Han og mamma starta butikk bare halvannet år før åtti-tallets store boble sprakk og det virket som at hele verden gikk konkurs. Han er den som alltid forsikrer meg om at ting MÅ snu. «-Jeg har sett dette før.» sier han bestandig. Jeg krysser fingrene for at han har rett og klamrer meg fast.

Jeg går inn i denne jula mye mer optimistisk for butikk-året vårt sett fra 01.01.2019 og til nå er mye bedre enn i fjor og jeg er veldig takknemlig for alle som har valgt å handle hos oss i år. Men jeg er ufattelig trist for alle konkursene rundt oss i år, og hver eneste av de har vært som et slag i magen..

Hvis Løkka skal være en shoppingdestinasjon så Må det være flere klesbutikker og færre caféer. Jeg har selv lagt merke til at jeg selger mindre klær, mer interiør og andre varegrupper og har derfor mer av disse varegruppene i butikk enn før. Vi tilpasser oss hele tida og håper på å beholde vår plass som en fysisk butikk i en av de fineste områdene i Oslo, Grünerløkka. Så får jeg bare satse på at de neste timene og dagene blir rekordgode!

God jul og støtt din lokale butikk!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s