Målet er veien

Det er 2019. Vi kan finne omtrent alt på nett. Hvis jeg vil handle mat, sko, klær, reise eller finne meg en kjæreste så kan alt dette bli mitt med et enkelt tastetrykk eller ved å swipe opp eller til siden.

Teknologien skyter fart som aldri før og ekspertene sier at teknologi som lar oss gå rundt i et bysentrum med linser eller briller med virtuell virkelighet som vil guide oss til de produktene eller tjenestene vi spesifikt er på jakt etter, er nærmere enn det vi tror.

Vi lever våre liv på Instagram, Facebook og Twitter. Alt og alle er tilgjengelige 24/7. Det er helt forståelig at noen går på den berømte veggen. Så lenge all kontakt går via skjerm vil nok flere mennesker i fremtiden slite med angst i møte med folkemengder eller bare ett menneske.

Jeg snakket med en turist som hadde funnet Løkka fordi han hadde gått sammen med en liten gruppe av sine venner der den ene var veldig opptatt av veien til målet og kartet på telefonen sin. Mens denne karen jeg kom i snakk med mente at selve veien var målet fordi han hadde funnet så mange fine små butikker og fått opplevd Akerselvas grønne oase.

Med denne lille anekdoten vil jeg komme fram til at vi må tørre å gå oss litt vill. Vi vil aldri kunne «gå på skattejakt» og oppdage nye ting hvis alt er kalkulert inn i algoritme som er utviklet på bakgrunn av informasjon vi har valgt å gi. En slik algoritme vil aldri kunne gi deg en opplevelse av å bli positivt overrasket over et funn du tilfeldigvis har kommet over fordi ingenting er lagt til tilfeldighetene.

Så la oss leve mer på veien!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s