Ulemper og forlemper

Fullstendig tømt for energi, etter en lang dag med jobb og innkjøp etter jobb, satt jeg i går kveld på bussen på vei hjem da jeg plutselig overhørte to unge gutter snakke sammen.

-Det er ulemper og forlemper med alt, mann… sa han ene.

Jeg må innrømme at det rykka litt i munnviken da jeg hørte det. Det er jo overhodet ikke gramatisk korrekt,  men både han som fikk servert disse visdomsordene og jeg skjønte hva vedkommende mente.

Litt sånn er det jeg føler at det er å drive butikk. Jeg pleier å si at vi som driver butikker, vi er en egen rase, vi;) En meget spesiell en sådan. Elsker salg, elsker å prate, elsker folk, gode historier, styling, ommøblering og shopping i stor skala:) Og så er det den andre siden da… 😉 En psykisk knekk i ny og ne, kronisk magesår, en ødelagt rygg, slitne bein, tom i blikket, ja, og av og til angster man litt også.

Jeg har jo såpass innsikt at jeg med jevne mellomrom tar meg selv i å tenke at jeg er gal.

De gangene jeg satt med eksen og grein fordi jeg var sliten eller i en knekk, spurte han alltid: -Men hvorfor gjør du dette, Anja? Ta deg en utdannelse og bli noe annet..

Jeg lurer selv på av og til hvorfor jeg driver butikk… Men så er det sånn da, at jeg forelska i jobben min! Og det er kanskje det som er så vanskelig å skjønne…. Når man er en kreativ menneskeelsker som ikke har noe imot å ofre alt av tid og penger på det man jobber med, ja så er ikke en «safe» utdannelse med tilhørende «safe» jobb et alternativ.

En busstur fra Telenor Arena og til Birkelunden. Jeg er så trøtt at jeg må konsentrere meg for holde meg våken og turen med bussen er lang… Jeg har brukt energi på jobb, og satt inn ekstragiret på innkjøp der fargevalg, mønster, struktur og størrelser nøye må plukkes ut og settes sammen slik at passer med konseptet, kunders ønsker, og egne meninger. Når jeg går av bussen må jeg løpe til faren min og hente poden. Han har hatt en kjempelang dag i barnehagen, der det var bestefar som henta og ikke mamma. Jeg vet at han også er sliten. Ettermiddag har blitt til kveld når jeg endelig når døra og får henta han.

Jeg leser Peppa Gris boka og synger de tre sangene vi alltid kjører: «So ro», «Trollmor» og «Her kommer Ole med paraplyen». Da han endelig faller til ro og jeg har laga meg en kopp te er klokka halv ti. Jeg begynner å kjenne at den baconpølsa jeg spiste før jeg tok bussen til innkjøp ikke holder lengre. Men å starte på noen kompliserte middagsgreier er uaktuelt. Så da blir det tre skiver med ost og skinke, en hjernedød serie på Netflix og strikketøy:)

Selv om dagen har vært utmattende og jeg sitter med halvdårlig samvittighet overfor sønnen min vet jeg at det ikke er sånn hver dag. Og det hjelper:)

Jeg synes jo samtidig at denne tida på året der det er innkjøp, både før og etter jobb, messer i København og Oslo, og ny sesong med nye varer er utrolig spennende og inspirerende! Man fylles på mange måter med ny giv og positivitet:) Faglig påfyll, om du vil.

Jeg gleder meg veldig til jeg reiser onsdag i neste uke til København og skal kose meg maksimalt med god mat, litt vin og fashion!

Så får bare ting være litt sånn «up in the air» de tre neste ukene:) For, livet er fullt av ulemper og forlemper, så får man bare velge hva man gidder å henge seg opp i:)

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s