Ikke vær så voksen`a!

Presset på å ha et hjem med kritthvite vegger, lyse sofaer, bøker som er fargekoordinert i bokhylla og rene flater på kjøkkenet med Nespressomaskinen som eneste tilbehør på benken er økende. Bildene av hjemmene til Ola og Kari Nordmann er bare en hashtag unna. Vi har aldri vært så eksponert som vi er nå. De aller fleste av oss vet sånn ca hvordan det ser ut hos venninna til venninna, uten å engang ha satt foten innafor døra.

Jeg er en av de som skyver dritten til sida før jeg tar bildet, for så å skyve det tilbake der det sto når jeg er ferdig. Jeg har aldri hatt et hjem der hele huset til enhver tid ser ut som om det er tatt rett ut av en boligkatalog. Ikke engang før jeg fikk barn. Og ihvertfall ikke etter:):):)

Hvordan så kjøkkenet ut første gangen du bakte en kake?

For å lære så må man nesten grise litt! Jeg ELSKER å holde på på kjøkkenet, være seg baking eller middagslaging. Det jeg hele tiden har vært sikker på har vært at jeg skulle la barnet mitt delta, når den tid kom. Men når kommer den tida? Du gir jo selvfølgelig ikke en kniv til en ettåring og ber han om å skjære gulrøtter.

Fra han kunne sitte har stolen hans stått ved kjøkkenbenken når jeg har laga mat. Det er det første man kan gjøre. Å delta betyr ikke nødvendigvis at barna er aktivt med å lage selve maten. Å begynne med å se, lukte og smake er alfa omega for et lite knøtt!

Det er lettere å få lyst til å smake hvis man har vært med å lage maten

Vi fortsatte «den kulinariske reisen» med å røre. Det blir definitivt mye gris når en unge på 1-1,5 år rører sammen en pannekake-røre. So what? Det er like mye kvalitetstid å grise sammen som å lese bok eller sitte på gulvet å leke. Å vaske gulvet, benkeplata eller flisene på veggen kan man gjøre seinere;)

Man skal ha respekt for varme plater på komfyren og gryter/panner som er varme.

Au, mamma! Jada, første gangen han så vidt strøk den lubne lille fingeren borti stekepanna gjorde det vondt. Vi forta oss til vasken og lot vannet renne (ikke kaldt, men lunkent). Ingen brannsår eller blemmer:) Og da lærte vi det.

Jeg liker ikke at han leker med ting som er farlig. Men i et kontrollert miljø, der jeg står rett bak han og jeg vet hva jeg gjør hvis uhellet skulle være et faktum. Det er ikke farlig.

Jeg synes det er mer farlig når et lite barn strekker seg opp mot komfyren der håndtaket på stekepanna stikker ut og mor/ far står med ryggen til, barnet ikke vet hva dette er, hva det brukes til og hvor varmt det er.

Så, la ungene slippe til! De blir ikke flinke av seg selv og de skjønner heller ikke alt av seg selv. Du må tørre å grise litt, ikke vær så voksen`a;)

 

Bildet ble tatt 28.12.15. Da var sønnen min 1 år og 7 måneder. Vi var drittlei julemat og lagde indisk. Podens jobb var å røre;)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s